Sociaal-emotionele vaardigheden

Contact maken lijkt makkelijk, maar soms is het best moeilijk. Sommige van jullie vinden het moeilijk om vrienden te maken en vrienden te houden. Anderen vinden het lastig om voor zichzelf op te komen of worden gepest. Soms heb je ruzie en vind je dat het niet jouw schuld is of begrijp je niet wat anderen zeggen of doen. Dit kan er voor zorgen dat je vaker boos bent, jezelf eenzaam voelt of denkt dat je niet goed genoeg bent. Heb jij dat gevoel ook wel eens?

Gelukkig kun je dit heel goed oefenen in een training! Je oefent om op een betere manier contacten aan te gaan met leeftijdsgenoten. Je leert jezelf, anderen en sociale situaties beter kennen en begrijpen. Je leert dat jij daar zelf invloed op kunt uit oefenen.

Voor wie
Deze training is voor iedereen die zijn sociaal-emotionele vaardigheden en weerbaarheid wil versterken. Samen gaan we nieuwe ervaringen opdoen, zodat je jezelf beter leert kennen, begrijpen en waarderen.

Wat gaan we doen
Wij  gaan samen op zoek naar wat jij zelf voelt, maar ook wat anderen kunnen voelen en denken. Als je dat weet, kun je daar rekening mee houden en lukt het misschien beter om met elkaar om te gaan.

Hoe gaan we dat doen:
We gaan echt aan de slag! Dus niet alleen ‘praten over’ maar vooral ook DOEN en ERVAREN!!! Ervaringsgericht leren en oplossingsgericht denken staan centraal.

We gaan kijken naar wat wel kan. Wat gaat er allemaal al heel goed?  En hoe krijg je dat voor elkaar?  We gaan samen met jou op onderzoek, hoe jij wilt dat het wordt. Dat is jouw grote doel ( bovenaan de trap).
Waar sta je nu en wat zou je kunnen doen om 1 trede op de trap vooruit te komen?.
Er wordt uitgegaan van jouw eigen kracht en succes.

We gaan werken met creatieve werkvormen, verhalen, video’s, toneel,  bewegings- en lichaamsgerichte oefeningen en er zijn (groeps)gesprekjes.

In een kleine groep oefenen jullie deze nieuwe vaardigheden. Samenwerken in een groep levert een positieve bijdrage aan je persoonlijke ontwikkeling. Jullie leren van en met elkaar en zullen merken dat je niet de enige bent die dit moeilijk vindt.

Daarnaast is er ook ruimte en aandacht voor jullie individuele ontwikkeling binnen de groep. Het vergroten van eigenwaarde staat in de hele training centraal.

***Deze training of onderdelen uit deze training kunnen ook individueel  worden gegeven.

Duur van de training:
De training bestaat uit 8-10 bijeenkomsten van gemiddeld 2,5 uur. Voorafgaand is er een intake gesprek. Na afloop is er een afsluitend gesprek waarin we samen terugkijken op de ervaringen van de training. Ook staan we stil bij de voortzetting van het geleerde en  openstaande leerdoelen.

Wanneer:
Bij voldoende aanmeldingen, kan een training van start gaan. Dus heb je interesse, neem contact met ons op en dan kijken we samen wat er mogelijk is.
Houd tevens de website en social media in de gaten voor nieuwe trainingen.

Terug naar home