Mijn visie

Waarom de naam ME-POWER?

De naam ME – POWER is bewust gekozen. De naam heeft betekenis en laat duidelijk zien waar IK voor sta en wat IK belangrijk vind in mijn werk.
ME- POWER betekent letterlijk : IK-KRACHT!  Maar staat ook voor EM-POWER .
Empowerment is een vorm van zelfsturing, die uitgaat van het versterken van je eigen ‘IK’. Het benutten en ontwikkelen van je eigen capaciteiten, zodat je meer invloed krijgt over gebeurtenissen en situaties die belangrijk voor je zijn.

ME
Staat voor IK, want jij bent belangrijk!
IK mag er zijn! Ik ben OKE!

Persoonlijk
Iedereen is anders, maar ook elke situatie is anders en vraagt dus om een persoonlijke aanpak.
Een traject of training op maat.  Met de juiste ondersteuning, die past bij jouw situatie en waar jouw wensen en behoeftes centraal staan.

Op eigen Kracht
‘Op eigen kracht’ verwijst naar talenten en mogelijkheden van mensen om zelf oplossingen te vinden voor problemen en moeilijke situaties. Iedereen heeft talent.  Het is belangrijk om jouw talenten te ontdekken en te benutten, want werken vanuit je kracht en vanuit succes laat je stralen en groeien. Het vergroot je zelfvertrouwen.  Het geeft  je POWER.

Wilskracht
JIJ hebt de regie in eigen handen, JIJ bepaalt je eigen koers, alleen JIJ kunt zorgen dat je leert.
Wilskracht is de energie waar JIJ iets mee wilt bereiken.  Je eigen intrinsieke motivatie om jouw dromen en ambities waar te maken.

Erkenning en Ervaringsgericht
Ieder individu moet weten dat je naar hem luistert, dat je hem respecteert zoals hij is en dat hij belangrijk is.  Jezelf kunnen zijn en de ruimte krijgen om fouten te mogen maken,  is daarom heel belangrijk.
Zelf keuzes kunnen maken of anders leren omgaan met situaties en/of gevoelens,  gaat verder dan alleen ‘praten over’. Je moet het zelf ervaren!  Het gaat niet alleen om  “weten dat” maar ook “voelen dat”.

Regie in eigen handen en Redzaamheid
Het is de wens van iedereen om zo zelfstandig mogelijk deel uit te maken van de maatschappij en zoveel mogelijk de regie over je eigen leven te voeren. Regie gaat dus om zelf bepalen op welke wijze jij jouw leven inricht en hoe de begeleiding daarbinnen wordt ingevuld. Redzaamheid betekent zelf mee kunnen doen, voor jezelf kunnen zorgen. Je kan je eigen problemen oplossen en gaat zo zelfstandig mogelijk door het leven.